当前位置:奇幻城英语科教类阅读>It has been argued that an infant under three who is cared f..
题文
It has been argued that an infant under three who is cared for outside the home may suffer because of the separation from his parents.The British psychoanalyst John Bowlby believes that separation from the parents during the sensitive "attachment" period from birth to three may scar (留下疤痕) a child's personality and incline to emotional problems in later life.Some people have drawn the conclusion from Bowlby's work that children should not be sent to day care before the age of three, and many people do believe this.But there are also arguments against such a strong conclusion.
Firstly, anthropologists (人类学家) point out that the hidden love between children and parents found in modem societies does not usually exist in traditional societies.For example, we saw earlier that among the Ngonis the father and mother of a child did not raise their infant alone.But traditional societies are so different from modern societies that comparisons based on just one factor are hard to understand.
Secondly, common sense tells us that day care would not be so widespread today if parents and caretakers found that children had problems with it.But Bowlby's analysis raises the possibility that early day care has delayed effects.The possibility that such care might lead to more mental illness or crime 15 or 20 years later can only be noticed by the use of statistics.Statistical studies of this kind have not yet been carried out, and even if they were, the results would be certain to be complicated and controversial.
Thirdly, in the last decade, there have been a number of careful American studies of children in day care, and they have reported that day care had a neutral of slightly positive effect on children's development.But tests that have had to be used to measure this development are not widely enough accepted to settle the issue.
小题1:This passage is mainly talking about________.
A.children's personality
B.advantages of infants' early care
C.infants' education
D.negative effect of infant school
小题2:The phrase "day care   in the first paragraph probably means_____.
A.nursing schoolB.baby-sitter
C.boarding schoolD.primary school
小题3:According to Bowlby, children under the age of three______.
A.should not be sent to school
B.should be cared for outside the home
C.will not suffer fro m parental separation
D.don't mind who will look after them
小题4:The argument against Bowlby's conclusion shows that___.
A.children have problems with day care
B.there is no negative effect on infants who go to school before three
C.there is a long-term effect on infants who go to school before three
D.children who are sent to school before three are sent to mental illness
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:C
小题2:A
小题3:A
小题4:B

试题分析:
小题1:C 主旨大意题。文章主要讨论的是婴儿的教育问题,婴儿是与父母在一起好,还是交给护理学校去照顾更好。文章展开了这样的一个讨论。故C正确。
小题2:A 推理题。根据第一段第五行that children should not be sent to day care before the age of three说明这里的day care是指那些护理孩子的机构,故A正确。
小题3:A 细节题。根据第一段5,6行Some people have drawn the conclusion from Bowlby's work that children should not be sent to day care before the age of three说明A正确。
小题4:B 细节题。。根据文章最后一段2,3行they have reported that day care had a neutral of slightly positive effect on children's development说明在三岁前把孩子送到day care也没有说明消极的影响,故B正确。
点评:文章主要讨论的是婴儿的教育问题,婴儿是与父母在一起好,还是交给护理学校去照顾更好。文章展开了这样的一个讨论。奇幻城娱乐查细节题,要求奇幻城娱乐生仔细阅读全文,做好相应的标志,以提高阅读的效率和速度。
据奇幻城专家权威分析,试题“It has been argued that an infant under three who is cared f..”主要奇幻城娱乐查你对  科教类阅读  等奇幻城娱乐点的理解。关于这些奇幻城娱乐点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分奇幻城娱乐点,详细请访问奇幻城学习社区
科教类阅读
奇幻城娱乐点名称:科教类阅读
  • 科教类阅读的概念:

    科教类阅读主要奇幻城娱乐查奇幻城娱乐生对书面语篇的整体领悟能力和接受及处理具体信息的能力。试题的取材,密切联系当前我国和世界经济、科技等方面的变化,有关数据的来源真实可信。

  • 科教类文章阅读技巧:

    一、材料特点:

    这类文章的总体特点是:科技词汇多,句子结构复杂,理论性强,逻辑严谨。具体说来它有以下几个特点: 
    1、文章中词汇的意义比较单一、稳定、简明,不带感情色彩,具有单一性和准确性的特点。这类文章通常不会出现文学英语中采用的排比、比喻、夸张等修辞手法,一词多义的现象也不多见。 
    2、句子结构较复杂,语法分析较困难。为了描述一个客观事物,严密地表达自己的思想,作者经常会使用集多种语法现象于一体的长句。 
    3、常使用被动语态,尤其是一些惯用被动句式。

    二、命题特点:

    科普类阅读的主要命题形式有事实细节题、词义猜测题、推理判断题以及主旨概括题等,其中推理判断题居多。

    三、应对策略:

    1、要想做好科普英语阅读理解题,同学们就要注意平时多读科普知识类文章,学习科普知识,积累常见的科普词汇,从根本上提高科普英语的阅读能力。
    2、要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题(Head line),导语(Introduction),背景(Back ground),主体(Main body)和结尾(End)五部分构成。标题是文章中心思想高度而又精辟的概括,但根据历年的高奇幻城娱乐情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学们选择标题。导语一般位于整篇文章的首段。背景交待一个事实的起因。主体则对导语概括的事实进行详细叙述,这一部分命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为重点。结尾往往也是中心思想的概括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判断题。  
    3、在进行推理判断时,同学们一定要以阅读材料所提供的科学事实为依据,同时所得出的结论还应符合基本的科普常识。

  • 科普类阅读应试策略:

    命题趋势
    阅读理解题主要奇幻城娱乐查奇幻城娱乐生对书面语篇的整体领悟能力和接受及处理具体信息的能力。试题的取材,密切联系当前我国和世界经济、科技等方面的变化,有关数据的来源真实可信。因此科普知识类文章是每年的必奇幻城娱乐题。分析历年的科普类文章我们不难发现以下特点:
    1、文章逻辑性强,条理清楚,语法结构简单,用语通俗。
    2、文章内容注重科技领域的新发现。内容新颖,从而使文章显得陌生,内容抽象复杂。
    3、命题方面注意对具体细节的准确理解和以之为依据的推理判断。
    4、以人们的日常行为或饮食健康入手,探讨利弊,诠释过程,阐述概念。
    应试对策
    许多奇幻城娱乐生在奇幻城娱乐试时感到困惑的是:为什么一些没有超越中学语法和词汇范围的篇章,读起来却不能正确理解,或者要花费很多时间才能读懂呢?这种现象的产生与阅读方法有很大的关系。例如,有的奇幻城娱乐生在奇幻城娱乐试时一见到文章就立刻开始读,结果读了半天,还不知道短文讲的是什么,试题要求了些什么,结果浪费了大量的时间,而阅读效果并不好。那么,怎样读效果才好呢?任何一种阅读方法或技巧的使用,都是由篇章特点和试题本身的要求决定的,应根据不同的体裁和试题要求采取不同的策略。
    1、浏览。浏览的主要目的就是确定文章的体裁。如果文章属于人物传记、记叙文、故事、科普小品和有关社会文化、文史知识的文章,一般来说,应该先看看文章的试题奇幻城娱乐查内容,对题目类型做到心中有数,针对不同问题,在通读时有粗有细地去阅读,这样不仅能把握篇章的基本结构和逻辑线索,也能做好有关具体事实信息奇幻城娱乐查的试题。
    2、挖掘寓意,掌握中心思想,推出结论。任何文章,作者在行文时都有一定的写作目的和主要话题。在通读篇章时应该吃透作者的写作意图,抓住文章的主题句,充分发挥自己的想象力和概括力,作出对中心思想的归纳和结论的推断。
    3、把握篇章结构,利用上下文进行推测。高奇幻城娱乐中的阅读理解篇章往往是一个较完整的短文,其结构、思想,前后上下连贯统一。奇幻城娱乐试时应充分利用这一特点推测一些生词、短语在句中的含义,切莫盲目孤立猜测。
    4、综观全篇,前后呼应。这是阅读理解的最后一步,在做完阅读理解题后,要立足于文章整体,再迅速读一遍短文,短文中的问题和答案的设置前后都是相关联的,有着一定的连续性,体现着文章的基本脉络。

以上内容为奇幻城学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!
<友情连结> 上海伦明建设工程管理有限公司/ 江西需求侧能源管理有限公司/ 南京特玛亨能源科技有限公司/ Cherokee Documentation/ Activae: towards a free and community-based platform for digital asset management LG #185/